projecten per solution

Duik in de wereld van Rainup's meest inspirerende projecten, gebaseerd op innovatieve oplossingen. Hier tonen we hoe we met creativiteit en technologie uitdagingen omzetten in impactvolle resultaten.

Dak
bekijk projecten
Waterbergend (52 l/m²) groendak | Alphen aan den Rijn

Op deze schuur ligt direct op het bitumen de waterbergende BlueLay met wortel-werende werking. Op de BlueLay komt aarde, waarop het sedum gelegd kan worden, wat in deze constructie bij volledige verzadiging een belasting heeft van ongeveer 65 kilo per m2. Dit grijze dak was binnen een uur omgetoverd in een groene oase.

Blauw-groen carport (80 l/m²) | Etten-Leur

Blauw-groen dak op carport

Hier is op de volledige carport een blauw-groen dak geïnstalleerd met de Permavoid 85S units en de capillaire conen. Na aanleg heeft de eigenaar op het dak een breed scala aan organisch materiaal zoals schelpen, boomschors en zwammen aangelegd om biodiversiteit zoveel mogelijk ruimte te geven.

Waterbergend (52 l/m²) groendak met bloemen | Alphen aan den Rijn

Waterbergend groendak met vlinder- en bijenmix

Op deze schuur ligt direct op het bitumen de waterbergende BlueLay met wortel-werende werking. Op de BlueLay is het substraat gelegd, waarop het sedum uitgerold wordt. In dit geval is ook een zakje vlinder- en bijenmix gezaaid, welke na enkele weken een prachtige bloemenoase geeft. In deze opbouw heeft het waterbergende groendak bij volledige verzadiging een belasting van ongeveer 65 kilo per m². Deze schuur was binnen een uur aangelegd en heeft minimaal onderhoud nodig.

Blauw-groen-geel dak (80 l/m²)

Op dit dak ter grootte van 40m² is over de gehele oppervlakte een waterbergende fundering aangelegd. Met de Permalock verbinding kunnen eenvoudig hekwerken en/of zonnepanelen worden bevestigd. In dit geval ligt over de gehele oppervlakte beplanting, die middels de capillaire opbouw voorzien worden van water, waardoor verdamping ontstaat en daarmee verkoeling. Het rendement van de zonnepanelen wordt hiermee geoptimaliseerd, het dak is beschermd en vanuit de woning is straks een groene oase met biodiversiteit te bewonderen.

Waterbergend (52 l/m²) groendak met bodemvocht sensor

Bij de installatie van 17 waterbergende groendaken in een hofje in Alphen aan den Rijn hebben we op 1 van de daken de Rainup bodemvocht sensor geïnstalleerd, waardoor we het effect kunnen meten van deze groendaken.

Tuin
bekijk projecten
Waterbergende blauw-groentuin (80 l/m²) | Oegstgeest

Waterbergende tuin met capillaire opbouw

In deze tuin is een waterbergende fundering aangelegd met het Rainup capillair systeem. In de reservoirs onder de fundering wordt het regenwater opgevangen wanneer het valt en teruggebracht naar de planten en het gezon als zij daarom vragen.

Waterbergende blauw-groen patiotuin (100 l/m²) | Alphen aan den Rijn

Waterbergende fundering met vlonders, bestrating en beplanting

De eerste tuin waar we de toepassingen van de professionele markt geïnstalleerd hebben bij een woning. In deze tuin is over de gehele oppervlakte een waterbergende fundering van Permavoid 85S units gelegd. Op de fundering is aan de woning een terras met vlonders gelegd, waarbij de hardhout geschaafde planken met PermaLocks eenvoudig gemonteerd zijn op het systeem.

Waterbergende blauw-groen tuin (100 l/m²) | Leidschendam

Waterbergend terras met capillaire werking

In deze achtertuin is 20 m² Permavoid geïnstalleerd, waarna speciale tegels zijn gelegd op de fundering die makkelijk water doorlaten. Onder de groenvoorziening is het Permavoid systeem capillair opgebouwd waardoor het water makkelijk terug gegeven wordt aan de planten als zij daar om vragen.

Waterbergende achtertuin (100 l/m²) | Koudekerk aan den Rijn

Hemelwater opvangen vanaf het dak in de fundering

In deze tuin is 30 m2 Permavoid 85S capillair geïnstalleerd. Na aanleg is er gras gezaaid, wat er nu na 2 groeiseizoenen nog steeds heel gezond uit ziet. Het hemelwater van het dak van het huis is ook aangesloten op de waterbergende fundering, waardoor geen regenwater afgevoerd wordt in het riool.

Koelende playground tuin (27 l/m²) | Alphen aan den Rijn

Cool grass that makes you smile

In deze tuin ligt 10 m2 koelend kunstgras. Onder het kunstgras ligt de BlueLay 23mm shockpad, waarna een laag infill zand is gestrooid en vervolgens het kunstgras met open backing is geplaatst. Op zomerse dagen kan regulier kunstgras warmer worden dan 60 graden, met dit systeem wordt het kunstgras nooit meer te heet.

Border
bekijk projecten
Waterbergende blauw-groen border (200 l/m²) | Alphen aan den Rijn

Rijk gevulde border met hortensia's

In deze border zijn over de gehele lengte Permavoid 85S units geplaatst met capillaire cones. De regenpijp is hier aan het systeem gekoppeld waardoor hemelwater van het dak niet meer afgevoerd wordt in het riool maar ingezet wordt voor de voeding van planten. Elk groei-jaar worden de hortensia's voller en groter, een prachtig aangezicht.

Garagepad
bekijk projecten
Waterbergende voortuin (80 l/m²) | Hoog-Hexel

Waterbergende voortuin met capillair systeem

In deze voortuin zijn met de Permavoid 85S verschillende waterbergende plantenvakken aangelegd. De voortuin richting de weg was aflopen, de units zijn in terras stijl gelegd, waardoor de tuin vanuit het huis egaal loopt en zo optimaal regenwater op kunnen vangen en bewaren in de units.

Balkon
bekijk projecten
Koelend kunstgras balkon (100l/m²) | Alphen aan den Rijn

Koelend kunstgras, nooit meer te heet voor mens en dier

Van zwart bitumen hitte-oppervlakte naar een fijne plek om buiten te zijn. De wens van deze bewoners was vooral de woonlaag boven hun uitbouw te kunnen benutten en met de kinderen buiten te kunnen zijn. Daarnaast kijken zij nu vanuit de woonkamer uit op een groene, gezellige ruimte, in plaats van een zwart bitumen dak oppervlakte.

Portable
bekijk projecten
Blauw-groene moestuinbak (80 l/m²) | Alphen aan den Rijn

Modulaire blauw-groene moestuinbak

In deze bak zitten zowel onder als boven een Permavoid 85s Ultra Light unit. Onderin is een kleine overstort gemaakt, waardoor het teveel aan water langzaam in de border infiltreert.

Portable blauw-groen puppy playground (80 l/m²)

Op dit balkon hebben we op verzoek van de klant een portable playground geleverd voor hun kersverse labradoodle puppy. Bouwen op water kan overal en in elk formaat: hier ligt 1 m² natuurgras. Zo opgebouwd en ook weer afgebouwd!

Cookies
Om je de beste ervaring te bieden, maakt deze site gebruik van cookies. Je kunt jouw instellingen later altijd wijzigen.