gezonde wijken creëren we
met elkaar!

Een Rainup buurtinitiatief heeft als doel het stedelijk hitte-eilandeffect te verminderen en biodiversiteit in de wijk te bevorderen. Gratis, schoon regenwater wordt niet meer afgevoerd naar het riool, maar vastgehouden op groendaken of in gemeenschappelijke tuintjes waardoor er voor de planten voldoende water beschikbaar is om zich gezond te ontwikkelen en de wijk te koelen.

build, play,
grow, walk
on water
Door gezamenlijk te kiezen voor het aanleggen van waterbergende groendaken, verplaatsbare plantenbakken, moestuintjes of geveltuintjes maak je met elkaar een groot verschil. Doe mee en ontdek hoe jij ambassadeur kunt worden en een Rainup buurtinitiatief op kunt zetten. Niet alleen zorgt jouw initiatief voor een groenere en gezondere leefomgeving, met buren samen bouwen op regenwater voor optimaal groen creëert saamhorigheid en versterkt de buurt in zijn geheel!
maak gebruik van groensubsidies
Vele gemeenten stimuleren gezamenlijke initiatieven ten behoeve van klimaatadaptatie. Met elkaar zoeken we uit welke subsidies beschikbaar zijn in jouw buurt.
deze zomer extra Rainup voordeel
In samenwerking met onze technologie partners hebben we de beste oplossingen voor bij jou thuis gecreëerd. Deze promo zomer met extra voordeel.
klimaat adaptieve veerkrachtige buurt
Waarin gratis, schoon regenwater en gezond groen leidt tot verkoeling, schonere lucht, verhoogde biodiversiteit en een algemeen gevoel van welzijn voor alle bewoners.
recente buurt­initiatieven
Buurtinitiatief Rainup x Triangel
9 september 2023

Ruim 2500 liter regenwater opslagcapaciteit

9 september hebben we in Alphen aan den Rijn met de buren op een dag 16 schuren voorzien van een waterbergend groendak. Gezamenlijk vangen zij hiermee ruim 2500 liter regenwater op wanneer het valt en verkoelen daarmee de wijk middels natuurlijke verdamping. Het aangezicht van de wijk geeft vanuit de huizen van de bewoners een oase van groen en daarmee een plek voor biodiversiteit. Hiermee worden meerdere grote uitdagingen in steden positief benut: meer biodiversiteit, water een plek geven wanneer het valt en verkoeling van de daken.

No items found.
"Dit is meer dan alleen een esthetische verandering; het is een gemeenschappelijke inspanning om de buurt duurzamer en leefbaarder te maken", zegt Leonie, een van de initiatiefnemers.
Buurtinitiatief Rainup x Kerk en Zanen
16 september 2023

1000 liter regenwater opslagcapaciteit

In de wijk Kerk en Zanen zijn we gestart met het aanleggen van 1 waterbergend groendak op de schuur. Na het plaatsen waren anderen buurtbewoners ook direct enthousiast en besloten te polsen of er gezamenlijk interesse zou zijn om meer schuren in de straat te vergroenen. Afgelopen 16 september zijn meerdere schuren en uitbouwen geïnstalleerd met ons waterbergend groendak (27 l/m²).

No items found.
Marije: "Buiten dat het dak er voor ons, en de buren met uitzicht op ons dak, goed uit ziet, dragen we met ons (blauw)groene dak ook bij aan een koelere omgeving en meer biodiversiteit."
Buurtinitiatief Rainup x Beerendrecht
23 september 2023

1000 liter regenwater opslagcapaciteit

In deze straat gaan we op 6 buren met elkaar hun schuren voorzien van waterbergende groendaken.

No items found.
Buurtinitiatief Rainup x jouw wijk

Zet zelf een groen buurtinitiatief op! Op deze pagina vind je een super handige gids waarmee jij met enkele stappen in jouw buurt een groen initiatief op kunt zetten. Kom je er niet uit? Dan helpen we jou graag!

No items found.

Slim omgaan met regenwater

"Dit is meer dan alleen een esthetische verandering; het is een gemeenschappelijke inspanning om de buurt gezond en leefbaarder te maken. We hopen dat dit project andere buurten zal inspireren om hun eigen groene initiatieven verder te ontplooien!"

Leonie

Alphen aan den Rijn

our community proofs right

veelgestelde vragen
Zijn er extra kosten naast het waterbergende groendak pakket?
Het Rainup waterbergende groendak wordt geleverd middels pallet transport, afhankelijk van het oppervlakte berekenen we het aantal pallets en daarmee de transportkosten. Als je bij een offerte aanvraag aangeeft wat het verzendadres is, krijg je de vierkante meter prijs in een persoonlijke offerte toegestuurd, waarin de verzendkosten zijn doorgerekend.
Wat is een buurtinitiatief?
Door gezamenlijk te kiezen voor het aanleggen van waterbergende groendaken, maak je een groot verschil als het gaat om vergroenen in bijvoorbeeld woonwijken. Het buurtinitiatief heeft als doel het stedelijk hitte-eilandeffect te verminderen en biodiversiteit in de wijk te bevorderen. Gratis, schoon regenwater wordt niet meer afgevoerd naar het riool, maar vastgehouden op de daken waardoor er voor de plantjes voldoende water beschikbaar is om zich gezond te ontwikkelen en de wijk te koelen. Het is meer dan alleen een esthetische verandering; het is een gemeenschappelijke inspanning om jouw buurt duurzamer en leefbaarder te maken.
Op welke manier worden buurtinitiatieven gesteund?
Wereldwijd ligt er voor gemeenten en waterschappen een belangrijke taak om steden klimaatbestendig te maken. Gemeentes hebben vaak ambitieuze doelstellingen om te vergroenen en daarmee een gezonde steden te blijven voor haar inwoners. Buurtinitiatieven krijgen vaak steun vanuit de gemeente in de vorm van subsidies.
Wat is het voordeel van een buurtinitiatief?
Naast het feit dat het effect groter is als je met meer buren groendaken aanlegt, heeft het ook financiële voordelen. Als meer buren mee doen aan het project, kunnen kosten worden gedeeld.
Helpt Rainup mee met de aanleg van de waterbergende groendaken?
Rainup ondersteund in het opzetten van het buurtinitiatief. Op deze pagina vind je een gids die jou of je buren op weg helpt om samen een groen buurtinitiatief op te zetten. Rainup levert op het door jullie gekozen moment de materialen en duidelijke instructies voor de aanleg. De waterbergende groendaken worden door de buren zelf (gezamenlijk) geïnstalleerd.
Hoezo heeft een buurtinitiatief ook een positief effect op de sociale banden in wijken?
Deze initiatieven kunnen een positieve impact hebben op de kwaliteit van leven in een buurt en de band tussen de bewoners versterken. Je leert de buren in de wijk beter kennen en kunt iets betekenen voor de buren die zelf niet in de gelegenheid zijn om een project als dit op te pakken. Gezond groen heeft een positieve impact op het leven van bijvoorbeeld ouderen, als jij als buurman kunt bijdragen aan het installeren van het groendak bij een buurtbewoner op leeftijd geeft dat voor iedereen een goed gevoel!

AAn de slag!

Aan de slag voor een groenere buurt! Ons team helpt je stap voor stap bij het opzetten van een duurzaam buurtinitiatief. Ontdek ideeën zoals buurtbijeenkomsten, workshops en samenwerkingsplatforms om je buren te enthousiasmeren.

Wij helpen je graag op weg

Neem gerust contact met ons op voor ondersteuning bij het opzetten van jouw buurtinitiatief, het stellen van vragen en het verkrijgen van technische assistentie. We staan klaar om je te helpen!